Analiza componentelor

Măsurarea grăsimilor, proteinelor, lactozei și solidelor.

Modelele de analiză a componentelor sunt concepute pentru a măsura și calcula laptele și componentele lactate, incluzând: grăsimi A&B, proteine, lactoză, solide totale (TS), solide non-grase (SNF), uree, lapte uree azot (MUN), grase libere acizi (FFA), depresiunea punctului de îngheț (FPD), apă adăugată, pH și o mulțime de alți parametri. Tehnologia de analiză utilizează absorbțiile de energie ale legăturii moleculare găsite în spectrul infraroșu mediu. Pentru analiza componentelor sunt disponibile trei modele diferite:

Un sistem de ultimă generație care utilizează o transformare completă Fourier de energii de la 950 cm -1 la 4000 cm -1 . Capabil să analizeze în timp real până la 500 de eșantioane pe oră, acest instrument este ideal pentru laboratoarele centrale.

Cel mai recent model de la Bentley Instruments folosește aceeași tehnologie dovedită ca și Bentley FTS, dar este adaptat nevoilor unice ale unui cadru de laborator versatil.

Manual DairySpec FT

DairySpec FT automat

Sistem Combi cu SomaCount FC și DairySpec FT

Numărarea celulelor somatice

Detectarea precoce a mastitei.

Bentley Instruments este un lider recunoscut al industriei în determinarea fiabilă și precisă a numărului de celule somatice în toate tipurile de lapte crud. Vă oferim două modele de bază, ceea ce face ușoară selectarea instrumentului potrivit pentru funcționarea dvs.

Inovația de la Bentley Instruments include unul dintre cele mai rapide contoare de celule somatice disponibile. Utilizează principiile citometriei de flux pentru a da rezultate precise în 6 secunde, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru testarea laboratorului central.

Cel mai mic și mai precis instrument disponibil pentru numărarea celulelor somatice din laptele crud. Robust și de încredere, este utilizat atât în ​​laboratoarele de reglementare, cât și în cele mai performante laboratoare de lapte de pe glob. Citometria cu flux în cel mai bun nivel. Pentru orice laborator unde precizia și performanța sunt esențiale.

Manual

Automat

Combi-System cu SomaCount FC și DairySpec FT

Combi de mare viteză

Combi FTS 600 probe / oră

Seria IBC BactoCount

Enumerarea rapidă a bacteriilor individuale din lapte.

Seria IBC utilizează citometrie în flux pentru enumerarea rapidă a bacteriilor totale din lapte. Ele sunt soluția ideală pentru orice instalație de procesare sau laborator de testare implicat în evaluarea calității laptelui.

Două modele IBC sunt disponibile, ceea ce face ușoară selectarea unui instrument care se potrivește nevoilor fluxului de lucru.

imagine de ansamblu detaliată a fiecărui instrument.

BACTOCOUNT IBCM 

Un instrument semi-automat conceput pentru analize mici până la medii. Notă: IBCm poate efectua și numărarea celulelor somatice.

BACTOCOUNT IBC 

Un instrument complet automat conceput pentru laboratoarele și lactatele medii-mari. Notă: IBC este disponibil în trei dimensiuni care vor prelucra fie 50, 100 sau 150 de probe pe oră.

Validat pentru a fi cel puțin echivalent cu metodele de referință EN-ISO 4833-1: 2013 și 4833-2: 2013 pentru enumerarea microorganismelor din lapte crud de vacă (certificatul nr. 2013LR44)

Manual BactoCount IBCm

BactoCount IBC automat

Analiza automatizată a ureei

Măsurarea ureei de lapte sau MUN.

ChemSpec 150 a fost conceput special pentru determinarea ureei (sau MUN) în lapte. Precisă, compactă, rapidă și fiabilă, ChemSpec 150 este sistemul ales pentru analiza ureei din lapte.

  • Complet automatizat și compact
  • Capabil să analizeze peste 150 de probe pe oră
  • Cost foarte scăzut pe eșantion
  • Funcționarea ecranului tactil
  • Metodologie enzimatică
  • Principiul măsurării colorimetrice
  • Privire de ansamblu tehnică și principiu de funcționare
  • ChemSpec 150 utilizează o reacție Berthelot modificată pentru a determina nivelul de uree în lapte.

O cantitate mică de lapte este distribuită automat într-un godeu termostatat la 40 ° C. Este apoi împărțit enzimatic cu ureza în amoniac și dioxid de carbon.
După un timp de incubație, soluțiile de colorant și activator sunt adăugate pentru a forma un complex verde. Intensitatea culorii este proporțională cu concentrația de amoniac care este direct proporțională cu conținutul de uree din lapte.
Intensitatea culorii verzi este măsurată spectrofotometric într-o celulă de reflectare trans.
Adăugarea unui catalizator în vopsea accelerează reacția, intensificând dezvoltarea culorii verzi, sporind astfel sensibilitatea metodei.
Utilizarea unui distribuitor de probe extrem de precis permite ChemSpec 150 să ocolească o etapă de pre-diluare. Laptele este pur și simplu diluat în substanțele chimice utilizate pentru a genera reacțiile. Această diluție reduce opacitatea mediului, îmbunătățind astfel măsurarea spectrofotometrică și prevenind interferențele din alte componente ale laptelui.
Prin măsurarea alternativă a amoniacului natural și a amoniacului transformat, ChemSpec implementează o FIA cu două canale. Semnalul de diferență din cele două măsurători permite ChemSpec să determine cu exactitate concentrația de uree.
Un incubator de carrusel permite suprapunerea analizei, obținând o capacitate de 150 de probe pe oră.

Sisteme combinate

Măsurarea simultană a celulelor somatice, grăsimi, proteine, lactoză și solide

Sistemele de combinație Bentley măsoară simultan celulele somatice și componentele laptelui, ajutând laboratoarele lactate să-și îmbunătățească considerabil eficiența funcționării. Două modele diferite sunt disponibile:

BENTLEY COMBI 150  

O combinație a instrumentelor Bentley 150 și Somacount 150.

BENTLEY FTS / FCM  

Cel mai nou sistem de combinații, cel mai avansat, conceput pentru viteza mare.