Aparatura Bentley pentru analize lapte si produse lactate
Va prezentam o serie de instrumente marca Bentley pentru analiza laptelui, respectiv pentru analiza parametri fizico-chimici, numar celule somatice, numarul total de germeni, uree dar si alte tipuri de analize.
Bentley Instruments s-a specializat in dezvoltarea si productia instrumentelor analitice pentru analize de lapte, a calitatii acestuia si analiza produse lactate. Aparatura noastra de laborator pentru analize lapte include pe cele care pot analiza parametrii fizico-chimici. Astfel, cu instrumentele de laborator oferite de Bentley Instruments pot fi analizate grasimi, proteine, lactoza, substanta uscata. Totodata va oferim instrumentar pentru a determina numarul de celule somatice, numarul total de germeni. Furnizam aparate care pot determina orice continut de uree din lapte cu cea mai mica vascozitate.
Recomandam oricarui laborator dintr-o fabrica de produse de lactate instrumentul nostru cel mai nou. Respectiv modelul de analizator DairySpec pentru analize rapide la parametri fizico-chimici din lapte. Caracteristica remarcabila a instrumentului este precizia exceptionala si manevrarea simpla si usoara a acestuia. Un instrument de laborator care nu necesita o pregatire prealabila a probei. Un aparat de analize DairySpec reprezinta o alegere perfecta chiar si pentru o fabrica de lapte cu trafic mare, unde trebuie supsue la analize multe probe de lapte.

Analize lapte cu Bentley FTS/FCM – sistem combinat
Pentru efectuarea unei analize de lapte instrumentul Bentley FTS/FCM reprezinta cea mai noua tehnologie. Se realizeaza analize de parametri fizico-chimici la lapte si a produse lactate. Se fac analize de 500 probe de lapte pe ora. Se pot determina cu o precizie de 10 % numarul de celule somatice.
Bentley FTS/FCM sistem combinat obtine pentru fiecare analiza o precizie de 1% la continut de grasime in lapte, lactoza, proteine si substanta uscata.
Sistemul este construit din doua module. Respectiv un numarator de celule somatice (FCM) bazat pe citometria de flux (flow cytometry) si un analizor cu spectometru in infrarosu cu transformata Fourier (FTS). Acestea functioneaza in paralel, una langa alta, preleva probe prin intermediul unei pipete comune. Consumul de lapte per proba la intregul sistem nu depaseste 15 ml.
Precizia si viteza la acest numarator de celule somatice este realizata prin analizarea focusarii bazate pe presiunea hidrostatica si cantitatea de energie folosita in transmiterea luminii.
Probe de lapte analizate cu infrarosu (IR), infrarosu apropiat (NIR) si analiza spectrala
Va prezentam o lista cu cele mai performante aparate pentru analize de lapte, respectiv a parametrilor fizico-chimici. Aparatura expus amai josofera rezultate rapide si precise privind:
- continutul de grasime
- proteine
- lactoza
- substanta uscata
- substanta uscata fara grasime
- azotul din uree (MUN)
- acizi grasi liberi, pH-ul
- continutul apei straine aflate in lapte si produsele lactate.
Oferim diferite instrumente in functie de nevoile clientilor.

Analize lapte cu analizor Bentley FTS FTIR
Contine un spectroscop in infrarosu cu transformata Fourier. Absoarbe toate spectrurile infrarosii de pe proba de lapte in vederea testarii rapide a componentelor.
Spre deosebire de analize de lapte obtinute cu analizoare bazate pe filtru, Bentley FTS prelucreaza nu doar o parte dintre componentele luminii, ci si totalitatea spectrului in infrarosu. Aceasta pentru rezultate cat mai exacte ale analizelor de componente la produse lactate.
Date tehnice:
- Viteza de masurare: 500 de probe pe ora
- Volumul probei: de la 6 ml
- Temperatura recomandata a probei care urmeaza sa fie testata: 38-42 ° C
- Timpul pentru oprirea si pornirea zilnica a aparatului: mai putin de 10 minute
- Tipuri de lapte pentru analizare: lapte crud de vaca, capra, oaie, bivolita
- Precizie: mai mic 1%
- Repetare: mai mic 0.5%
- Reportare: mai mic 1.0%
- Tipul probei analizate: proaspat si conservat
- Greutate: 91 kg
- Dimensiuni: 59.7cm x 83.2cm x 38.1cm

Analizor Bentley DairySpec
Noul DairySpec FT utilizeaza cele mai precise si cuprinzatoare proceduri de masurare pentru analiza laptelui si produselor lactate.
Cu ajutorul intrumentului Fourier Transform Spectrometer (FTIR), colecteaza spectrul de absorbtie in infrarosu al probei de lapte pentru analiza parametrilor fizico-chimici. Conform standardelor ridicate de calitate in ceea ce priveste fabricarea si proiectarea produselor celor de la Bentley Instruments, si acest instrument ofera pe termen lung utilizatorului sau precizie si acuratete la nivel inalt.
Noile caracteristici ale intrumentului DairySpec FT:
- Ecran tactil ergonomic ajuta activitatea operatorului
- Un soft bazat pe Windows desfasoara simultan un raport complet privind controlul, colectarea datelor, analiza si arhivarea rezultatelor testelor
- Contine un interferometru cu laser care se inchide ermetic si are control asupra temperaturii
- Recipient de lichid interior pentru clatirea automata
- La punctele de prelevare se gasesc pipete filtre delicate, fabricate cu laser
- Afisaj cu LED ofera feedback cu privire la starea actuala si functionarea instrumentului
- Proba se insereaza usor la fereastra corespunzatoare ca dimensiune
- Spectroscop cu inchidere sigilata, absoarbe umiditatea
- Sistem robust de pompare pentru produsele de lactate prime si finite, precum si pentru cele cu viscozitate mare

Analize alimente spectru apropiat infrarosu
Analiza de alimente special conceput pentru analiza rapida NIR. Calibrari universale pentru continutul unor serii largi de ingrediente, precum proteina, grasimi, apa, etc. Pot fi dezvoltate calibrari pentru orice parametru, chiar si pentru proprietatile specifice ale produsului Dvs.
Valabil in doua variante: cu modul de citire in reflectanta si modul de citire in transmitanta.
Sistemul de prelevare a probelor controlat magnetic permite receptia probei multiple, in scopul de a obtine o mai mare acuratete.
Dispune de carcasa din otel inox usor de curatat.

LactoStar de la Funke Gerber
Efectuarea de analize lapte ale componentelor fizico-chimice cu LactoStar ofera un grad ridicat de automatizare. Respectiv sunt automatizate operatiunile de spalare, clatire automata, calibrare la zero pentru o noua testare rapida si cu acuratete a altei mostre de lapte.
Cu acest aparat de laborator se poate determina continutul de grasime, proteine, lactoza, substanta uscata. De asemenea, se poate determina si densitatea punctului de congelare.
* Precizia la masurare: pentru continutul de grasime intre 0-8% este de 0.02%, pentru un continut de grasime mai mare (8-40%), precizia la masurare de 0,2%
Rezolutia de masurare este de 0.01%. Suplimentar, mai pot fi determinati pe baza unor algoritmi de calcul si densitatea sau punctul de inghet
Date tehnice:
Viteza de analiza: 90 probe/ora
Volum proba lapte analizat: 12-20 ml
Conectare: 230V, 180W, USB, porturi paralele ?i seriale
Greutate: 15.7 kg
Dimensiuni: 43 x 20 x 43 cm

Analize cu LactoFlash de la Funke Gerber
Analize lapte cu acest analizor sunt o solutie ideala pentru realizarea unor determinari la costuri foarte mici. Se pot obtine valori pentru parametrii precum grasime si substanta uscata negrasa.
Un aparat de laborator cu rezultate foarte precise de analize chimice ale produselor lactate. Utilizat de nenumarate institute si laboratoare din lumea intreaga. Un aparat fiabil, rezistent si stabil.
Printr-o singura determinare, foarte rapid se pot determina grasimea si substanta uscata fara grasime.
Se mai pot determina si urmatorii indicatori fizico-chimici: densitate, proteina, lactoza si punct de inghet.
Caracteristici tehnice:
- Viteza de analiza: 120 probe/ora
- Volum proba lapte analizat: 12-20 ml
- Conectare: 230V, 60W, USB, porturi paralele si seriale
- Greutate: 5 kg
- Dimensiuni: 30 x 24 x 33 cm