Skip links

Sisteme De Garduri Electrice

Gard electric (pastor electric); sisteme complete de garduri electrice

Gardul electric costa aproximativ o treime din costul gardului de sarma permanent, de asemenea ofera si avantaje tehnico-economice.

Un gard electric va fi întotdeauna mai rapid si mai usor de instalat comparativ cu gardul clasic. În acelasi timp, indiferent daca e permanent sau temporar, este u?or de adaatat la oricâte variante de amplasare.

Sistemele de garduri electrice au o durabilitate de viata mai lunga fata de gardurile de sarma permanente, deoarece nu sunt expuse la presiunea animalelor si a presiunii din exterior. Este important de retinut si faptul ca se pot combina cele doua sisteme de garduri. Astfel, gardurile mecanice pot fi protejate prin intermediul celor electrice.

Gardurile electrice permit impartirea pasunilor (pasunat portionat sau discontinuu), reglementarea numarului de animale si a timpului de pasunat oriunde pe suprafata pajistii. De asemenea un gard electric va poate fi de un enorm ajutor la administrarea eficienta a pasunii, respectiv pentru utilizarea completa si administrarea acesteia in perioada cresterii lente a ierbii.

Bentley Instruments Romania furnizeazã garduri electrice în sisteme complet echipate sau doar accesorii si elemente de la Speedrite

 

Gama larga a generatoarelor electrice Speedrite permite furnizarea gardului electric pe distante de 0.5 km – 360 km.

Avantajele oferite de un gard electric

Fermierii si crescatorii de animale stiu ce inseamnã un gard electric. Ei inteleg perfect utilitatea acestui pastor electric pentru organizarea sistemului de pasunat. Totusi, pentru cei care inca nu cunosc toate avantajele sistemelor de garduri elctrice, enumeram mai jos cateva dintre acestea.

  • Costuri reduse comparativ cu un gard din sârma;
  • Instalare usoara si rapida;
  • Durata de viata lunga, nefiind expusa sarcinilor fizice;
  • Gardurile electrice pot fi utilizate în mod economic la toate animalele de casa;
  • Usor de reinstalat, convertit;
  • Gardurile deja existente pot fi completate cu sisteme electrice;
  • In cazul in care animalele trebuie sa treaca peste gardul electric (din cauza unui incendiu, gomite de un caine), in majoritatea cazurilor acestea nu sunt ranite.
 

Constructia unui gard electric

Inainte de a instala un sistem de gard electric, este recomandat sa va planificati pe o foaie de hartie ce fel de model doriti sa realizati. Faceti cu mare grija acest lucru având în vedere câteva aspecte foarte importante.

Vã punem la dispozitie un indrumar pentru constructia unui gard electric. Acest material vã ajutã si va ofera informatii exacte oferite de Speedrite. In acelasi timp, puteti conta pe noi in construirea oricarui sistem de garduri electrice.

Locul generatoarelor de impulsuri

Cel mai bun loc pentru generatoare reprezinta in apropierea liniilor electrice, eventual intr-un loc, unde se intalnesc mai multe circuite. In acest caz, impulsul din fiecare sarma va fi la maxim.

Conduceti un cablu subteran de la generator la gard. Sistemul de gard electric este in crestere de la an la an, astfel este recomandat de a achizitiona unul “supradimensionat”.

Dimensiunea si forma sistemului

Formati tarcul in asa fel, incat forma acestuia sa semene cu un patrat. Partea din fata a tarcurilor inguste si lungi vor fi pascute de animale prea mult, in timp ce pe partea din spate abia ce vor paste.

In zone de deal si montane merita sa se separe partea insorita de cea umbrita a zonei plane. Dimensiunea tarcului nu este importanta, dar numarul acestora este deja important. Gardurile electrice sunt indispensabile unui crescator de animale al timpurilor noastre. Intodeauna trebuie sa existe atatea tarcuri, incat sa fie suficient pentru a asigura pasunatul portionat in functie de numarul si vegetatiei animalelor.

Trebuie avut grija in primul rand cu caii si caprioarele/cerbii, acestia necesitand teren suficient pentru a alerga in galop pana se vor obisnui cu sistemul de gard electric.

Construirea gardului electric

Nu este nevoie ca un gard electric sa formeze un circuit inchis. Scurt-circuitul este format de insusi animalul imprejmuit, atunci cand atinge firele.

Se recomanda de a conduce sarma de la gardul electric pe mai multe niveluri pentru ca, ulterior, sa fie mult mai usor de gasit erorile. Astfel, se poate testa care functioneaza si care nu.

 

Elemente componente la garduri electrice

Bentley Instruments Romania va pune la dispozitie elementele din care va puteti asambla singuri un gard electric. Sau ceea ce mai este cunoscut sub numele de pastor electric. Va oferim asistenta permanenta si va furnizam dintre cele mai bune produse existente pe piata.

Generatoare de impulsuri alimentare dualã (12V-220V)

Aceste generatoare sunt de putere mica si medie. Au caracteristic faptul ca pot fi alimentate atat de la 12 V cat si de la reteau de 220V.

generator impuls gard electric SP500

Sunt utile fermelor, tarcurilor, pasunilor de suprafata relativ mica.

Lungimea firului de gard electric pe care îl pot deservi variaza in functie de capacitatea generatorului de impuls. Respectiv de la 5 km (Model SP500) si pana la 150 km (Model SP1500)

Preturi si alte informatii gasiti accesand magazinul nostru online.

 

Generatoare impulsuri – putere medie si mare

Acestea sunt construite pentru garduri electrice a caror lungime depaseste 150 de km.

generator impuls gard electric

Modelele oferite de noi permit controlul de la distanta, prin intermediul telecomenzii. Sunt operate prin Cyclic Wave.

Acele garduri electrice deservite de un generator de impuls Speedrite pot avea lungimea cablului de pana la 360 Km, respectiv modelul SP3600R

 

Generatoare de impuls portabile

Pentru un gard electric de lungime mica distingem doua categorii de generatoare de impuls portabile. In functie de tensiunea lor de alimentare, respectiv la 9V sau cu alimentare solara.

De ce un generator portabil? Exista suficient de multe aplicatii in care caracterul de portabil al unui gard electric este deosebit de util.

Generatoare de impuls portabile pentru garduri electrice la 9V

generator impuls pentru gard electric la 9v

Pentru un gard electric avem generatoare dezvoltate pentru zone mici, a caror operare este asigurata prin utilizarea bateriilor de 9V. Este ideal pentru protectia gradinilor, terenurilor, animalelor de companie. Sunt garduri electrice deosebit de simple si practice.

Din punct de vedere al electrocutarii sunt perfecte. Rezulta garduri electrice deosebit de folositoare iar cele cu accesorii de la Speedrite sunt caracterizate a fi simpla si fãcute din materiale de o excelanta calitate.

 

Sistemele integrate, cu alimentare solara pentru gard electric

generator impuls cu alimentare solara

Aceste generatoare sunt proiectate pentru ferme mici, asigurand o alimentare continua cu energie ecologica, energie din surse regenerabile, cu ajutorul energiei solare.

Pot fi utilizate perfect pe teritorii mici la protejarea animalelor de companie si de ferma.

 

Sisteme de garduri electrice pentru câini

Un sistem de gard electric pentru caini este ideal pentru a proteja gradina si a pastra in siguranta cainele de paza. Garduri electrice fara fir sau electrice cu putere mica si mare pentru caini.

Pentru protejarea teritoriillor mai mari (sectiuni de chiar si 10 km lungime) recomandam garduri electrice cu fir. Sistemul electric trebuie plasat de-a lungul gardului, iar pentru orice siguranta numarul de fire trebuie ridicate la 3-3, in functie de talia cainelui ce se doreste a fi imprejmuit.

gard electric fara fir pentru caini

Un gard electric folosit in cazul imprejmuirii cainilor de talie mica va avea firele intinse la o inaltime de 12-25-40 cm. La cainii de talie mare inaltimea pentru garduri electrice trebuie sa fie 25-50-85 cm. Polul negativ este format din sonda plasata in pamant, astfel incat firele intinse de-a lungul gardului nu trebuie sa formeze un circuit. Circuitul este realizat de catre animalul de pe sol cand atinge firul respectivului gard electric.

Sistemele noastre de garduri electrice fara fir pot fi amplasate pentru a proteja gradinile de flori, de legume, piscine, porti fara a utiliza fire, care estetic pot fi atat de perturbatoare. Pentru a pune in aplicare dispozitivul, trebuie doar amplasata antena gardului electric in jurul zonelor protejate, apoi, dupa punerea zgardei si un dresaj corect, dispozitivul trebuie ingropat sub un strat subtire de pamant.

Oferim sisteme de garduri electrice combinate ce contin accesoriile necesare realizarii gardului electric cu zgarda, precum si o telecomanda pentru dresarea cainelui. Pentru a proteja mediul calm al zonelor rezidentiale, recomandam zgarda antilatrat, care previne latratul prelungit al cainelui cauzat de comportamentul acestuia.

 

Descriere sistem zgarda gard electric

zgarda electrica

Sistemul de gard electric LACME permite cainelui o libertate in deplasare doar in spatiul desemnat de catre Dvs. Prin utilizarea semnalelor de radio, cainele poate sa circule liber in zona permisa fara sa mai fie nevoie construirea unui gard.

Se instaleaza usor si rapid, dotat cu o antena suficienta pentru un perimetru de 100 m, care desigur, poate fi extins in continuare.

 

Garduri electrice echipate cu panouri fotovoltaice

gard electric cu panou fotovoltaic

In general, acest garduri electrice sunt compuse din panoul fotovoltaic, generator de impulsuri electrice, regulator de incarcare a bateriei, cablul pentru gard propriu-zis.

Un gard electric cu alimentare de la un panou fotovoltaic va avea intotdeauna avantajul independentei. El va functiona indiferent daca reteaua de alimentare cu energie electrica exista sau nu, daca este functionala sau nu.

Realizati desigur ca un astfel de gard va avea succes mai ales in zonele izolate unde nu exista alimentarea cu energie electrica.

În principiu, un gard electric astfel alimentat va oferi o solutie practica de limitare a spatiului de miscare pentru caine sau alte animale de companie sau de la ferma. De asemenea, acest tip de garduri electrice sunt ideale pentru paza gradinilor fata de animalele care circula.

 

Izolatori si accesorii pentru garduri electrice

accesorii garduri electrice

Vã oferim izolatori de diverse tipuri, cablu conductor, banda conductoare pentru gard electric…

Accesoriile Speedrite sunt fabricate în conditii deosebite si ofera toate standardele de calitate. Sunt rezistente la condtii meteorologice extreme, respectiv frig si caldura excesiva.

Orice garduri electrice realizate din accesorii Speedrite nu sunt destinate doar folosintei unui singur sezon. Costurile pe timp indelungat sunt semnificativ mai mici decat la un gard clasic.